top of page

News

  • Writer's picturei-Med Technology

Het CrossCare team van EIZT gaat de ontwikkeling van een operatie loep ondersteunen

Updated: Sep 14, 2020

January, 2019


In wave 4 van CrossCare is het project Digital Surgical Loupe van de Limburgse start up i-Med technology (info@i-medtech.nl) geselecteerd. De proeftuinen EIZT en Happy Aging zullen deondernemers ondersteunen bij de doorontwikkeling van een op het hoofd gedragen Head Mounted Digital 3D Loupe (HMDL) voor (micro) open chirurgische ingrepen.


Chirurgen maken tijdens operaties gebruik van hulpmiddelen zoals microscopen, display schermen en passieve loepbrillen. Volgens veel chirurgen is een op het hoofd te dragen microscoop het meest praktische hulpmiddel.


De HMDL moet het mogelijk maken om het operatiegebied uit te vergroten en tegelijkertijd 3D beelden van preoperatieve scans real time in het zicht te projecteren van de chirurg. Door 3D beelden van preoperatieve scans te combineren met het daadwerkelijke zicht van de chirurg (live operatie beelden) krijgt deze meer inzicht in patiëntdata tijdens de operatie en de mogelijkheid om veiliger, sneller en effectiever te werken.


Tijdens de projectperiode wordt binnen de proeftuin EIZT vooral de menselijke interactie met de HMDL en de draagbare PC uitgetest. Dit betreft concrete vragen over ergonomie, de beeldkwaliteit, het programma van eisen voor de draagbare PC en de oog-hand coördinatie. Deze ervaringen worden verwerkt bij de doorontwikkeling van het product en voor de tablet interface van het besturingssysteem. I.s.m. met de proeftuin Happy Aging wordt de businesscase voor de HMDL verder ontwikkeld.


De voorgenomen zorginnovatie draagt bij aan de zoektocht naar nieuwe operatiemethoden, waarmee de kwaliteit van operatieve ingrepen sterk verbeterd wordt en uiteindelijk dus ook tot verbeterde gezondheidszorg en kostenbesparing leidt.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page