top of page

MIT R&D grant awarded

MIT R&D subsidie toegekend


December, 2018

I-Med Technology heeft in samenwerking met PS-Medtech succesvol gebruik gemaakt van de MIT R&D subsidie van RVO. Binnen MIT R&D kunnen minimaal twee (MKB) ondernemers samenwerken bij innovatie om producten, productieprocessen of diensten te vernieuwen.

PS-Medtech en I-Med technology werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe hoofd gedragen 3D digitale microscoop voor (micro) open chirurgische ingrepen. 

 

Voor succesvolle chirurgische ingrepen is een goede oog-handcoördinatie en diepte- perceptie van zeer groot belang, samen met alle mogelijke beschikbare informatie voor en tijdens de uitvoering van de operatie. Hiertoe wordt in de operatiekamer voor specifieke operaties gebruik gemaakt van microscopen, display schermen en passieve loepbrillen. Deze systemen hebben tekortkomingen op het gebied van accuratesse, efficiency en kwaliteit als ook ergonomische beperkingen.

 

De nieuwe Head Mounted Digital 3D Loupe (HMDL) moet het mogelijk maken om 3D beelden van preoperatieve scans real time in het zicht te projecteren van de chirurg. De doelstelling van dit samenwerkingsproject is om de benodigde digitale beeldketen voor de HMDL te ontwikkelen. De complexe technologische uitdaging in deze digitale beeldketen zit in het combineren van de live operatie beelden (al dan niet uitvergroot) en de preoperatieve scans in 3D stereo.

bottom of page