top of page

Cross-Care Project 

April, 2019

i-Med technology BV werkt in het kader van het EU-project CrossCare aan de ontwikkeling van de Head Mounted Digital Loupe (HMDL). 

Gecombineerd logo_CrossCare_Interreg.png

Dit project richt zich op het ontwikkelen van een op het hoofd gedragen ‘Head Mounted Digital 3D Loupe’ (HMDL) voor (micro) open chirurgische ingrepen. Deze zorginnovatie draagt bij aan de zoektocht naar ondersteuning en verbetering van nieuwe operatiemethoden, waarmee de kwaliteit van de operatieve ingrepen sterk verbeterd wordt. Deze zorginnovatie leidt tot een meer efficiënte, effectievere en veiligere manier van opereren en draagt daarmee bij aan een verbeterde gezondheidszorg en kostenbesparing.

Tijdens de projectperiode wordt binnen de proeftuin EIZT vooral de menselijke interactie met de HMDL en de draagbare PC uitgetest. Dit betreft concrete vragen over ergonomie, de beeldkwaliteit, het programma van eisen voor de draagbare PC en de oog-hand coördinatie. Deze ervaringen worden verwerkt bij de doorontwikkeling van het product en voor de tablet interface van het besturingssysteem. I.s.m. met de proeftuin Happy Aging wordt de businesscase voor de HMDL verder ontwikkeld.

Dit project kadert in een grensoverschrijdende samenwerking met proeftuinen EIZT (www.innovatiesindezorg.eu) en Happy Aging (www.happyaging.be). Dankzij deze samenwerking kunnen we het prototype grensoverschreidend in Belgie en Nederland met gebruikers testen en uit ontwikkelen tot een marktrijp medisch product.

Het project wordt via het kaderproject CrossCare gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

 

Meer informatie over de actuele resultaten vind u op de website van CrossCare: www.crosscare.eu.

bottom of page